Сайт содержит материалы 18+
Share on vk
Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

SEMESTER MED KRIMINELL BAKGRUND Enligt Oleg Loginov. 13 januari — Peterskyrkan KNUD i Sverige (ST. KNUDE’S DAY IN SWEDEN)

Поделитесь записью
Share on vk
Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

SEMESTER MED KRIMINELL BAKGRUND

Enligt Oleg Loginov.

13 januari — Peterskyrkan KNUD i Sverige

(ST. KNUDE’S DAY IN SWEDEN)

Knud IV Den Hellige var kung av Danmark 1080 — 1086 från estridsen-dynastin. Under hans regeringstid, på grund av tunga skatter i samband med förberedelsen av kampanjen, bröt ett uppror ut i norra Jylland. Knud IV tvingades fly. Den 10 juli 1086 tog Knud och hans män tillflykt i kyrkan St.Alban i Odense.

Målning av K. A. von Benzon. «Saint Knuds död». (1843)

Rebellerna bröt sig in i kyrkan och dödade Knud, tillsammans med sin bror Benedict och sjutton av hans anhängare, precis framför altaret.

Enligt kronikern Elnot från Canterbury dog Knud av ett spjutkraft i sidan. Nu är han Danmarks skyddshelgon.

Ironiskt , Knud son , greve Karl I av Flandern, dödades också i kyrkan .

St. Knut ‘ s Day (Tjugondag Knut) firas traditionellt tjugo dagar efter jul bland västerländska kristna. Denna dag anses i Sverige och i andra skandinaviska länder vara dagen för julens slut, vilket indikeras av det välkända ordspråket: Tjugondag Knut kor julen ut (julen drivs bort på Knuds dag).

Hugo Hamilton. «Knud’ s Dance»

I olika regioner i Sverige firas St. Knuts fest på olika sätt. Den mest nyfikna åtgärden äger rum i regionerna i södra Sverige. Där bygger de en fylld man i naturlig storlek ur halm (knutgubbe), lägger kläder på honom, lutar sig omärkligt mot grannens dörr och gör ett ljud på gatan. När en intet ont anande granne öppnar dörren faller Fågelskrämman i hans armar. En anteckning är vanligtvis kopplad till Fågelskrämman med orden: «piska kom, han körde bort jul, låt honom inte stå, kasta honom till grannen igen.»

Jokern ska fångas och stansas eller strippas och klä upp sig i en trasig fågelskrämma. Om det lyckas, tros det att det inte blir lätt för Jokern nästa år-ingen tjej kommer att gå med på att dansa med honom. Om du inte kan fånga Jokern bör du kasta Fågelskrämman till en annan granne. Den som förblir hos det fyllda djuret i slutet av natten «stannar med näsan», och sedan skrattar hela byn åt honom.

* Texter från Wikipedia och andra internetresurser användes.

* Översatt med hjälp av en elektronisk ordbok. Den ursprungliga texten på ryska och mycket mer om det kriminella ämnet kan väljas på webbplatsens huvudsida — http://crimerecords.info/

 

Оставьте отзыв